FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparar (un aliment) mitjançant l'acció del foc, sia bullint-lo o rostint-lo, socarrant-lo, etc. Coure el dinar, el sopar. Coure carn, llegums, la vianda. Fer apta o més apta per a l'alimentació (una substància) mitjançant l'acció del foc o de la calor. Coure [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que no deixa passar la llum. Un cos opac. Un vidre opac. Un esmalt opac esdevé transparent després d'una cuita excessiva. Que no deixa passar la calor, l'electricitat. Que no dona llum, que no té la brillantor habitual. Uns ulls opacs. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Reacció d'oxidació acompanyada d'un despreniment de llum i de calor, amb flama o sense. combustió espontània Autocombustió . combustió lenta Combustió sense despreniment de llum. Temps del cicle d'un motor en què es produeix la combustió del carburant [...]